Belgunique (Sofie & Kim)

Producten van Belgiunique

Producten van Belgiunique

Een Belgische straat vol ateliers en boetiekjes, maar dan online. Dat is Belgunique. Je koopt lokaal en steunt daarmee Belgische talenten die hun werk lokaal produceren en vaak zelfs met de hand afwerken.

In heel België creëren ontwerpers originele producten die een publiek verdienen. Belgunique zorgt ervoor dat de ontwerpers in ideale omstandigheden kopers bereiken en dat designliefhebbers een uniek aanbod ontdekken. Naast een online verkoopplatform, is Belgunique ook een community van creatievelingen die elkaar inspireren en helpen om een carrière uit te bouwen. Samen maken ze van Belgisch design een synoniem voor creativiteit en kwaliteit.

Wij willen kleine Belgische ontwerpers een platform bieden om hun verhaal te vertellen. We willen hen helpen om een markt te vinden. Bij Belgunique versterken we de lokale economie en zorgen we voor een duurzame welvaart. De prijs die de klant betaalt gaat hoofdzakelijk naar de producent.

Van september 2017 tot maart 2018 hebben we in TOKO139 (Statiestraat 139, Antwerpen-Berchem) een bruisend, like-minded coworking space gevonden. Maar het is ook de eerste fysieke plek, naast onze website, waar we de producten van enkele lokale ontwerpers tentoonstellen en verkopen. Dit is zeer belangrijk voor ons want we kunnen rechtstreeks feedback vragen aan klanten en verder aan het concept werken.

Creative Cities vzw