Eline Van Ree

Eline Van Ree

Eline Van Ree

Pop-up to date: van 4 mei 2017 tot 1 juli 2017  - Driekoningenstraat 20

De Antwerpse ontwerpster Eline Van Ree was net terug van een vijfjarig, Spaans avontuur. Haar modelabel zag het levenslicht in de schoot van het bruisende Barcelona. Haar collecties worden er nog steeds vervaardigd in kleine ateliers. Ontwerpen doet de twintiger in haar knusse atelier te Borgerhout. Voor haar collecties laat Eline zich inspireren door kunstenaars en sterke vrouwen. Haar collecties zijn gevuld met gezeefdrukte prints, natuurlijke materialen en speelse snitten. Dit alles vormt een kleurrijk en grafisch geheel. 

Tijdens ‘Pop up to date’ was EVR’s Twiggy collectie te koop. Voor deze collectie maakte Eline een herinterpretatie van de vrouwen van Picasso. Picasso’s kubistische vormen werden weer kledij en de collectie was geboren.

Over het algemeen zijn EVR’s ontwerpen kleurrijk, minimalistisch en een tikkeltje etnische. Eline werkt met natuurlijke materialen omdat die de huid doen ademen. De jeansstoffen die ze gebruikt koopt ze op van overproducties om zo vervuiling tegen te gaan. Naast duurzaamheid is ook tijdloosheid een belangrijke pijler in haar collecties. EVR ontwerpt één collectie per jaar. Ze wilt dat vrouwen verliefd worden op een stuk en niet kopen omdat het in de mode is. Hiermee zet de ontwerpster zich af tegen het heersende modesysteem.

De toekomst van mode zal moeten uitwijzen of er plaats is voor een nieuw systeem dat meer gericht is op kwaliteit en duurzaamheid. Hieraan wilt deze jonge ontwerpster alvast een steentje bijdragen.

Creative Cities vzw