La petite curieuse (Jasmine)

Jasmine van La Petite Curieuse

Jasmine van La Petite Curieuse

La Petite Curieuse is het juwelenmerk van Jasmine Schaerlaekens. Jasmine volmaakte haar opleiding goudsmid in Antwerpen. Elke collectie start vanuit een verhaal. Daarvoor haalt ze haar inspiratie uit boeken, foto’s en architectuur. Hier wordt een sfeer rond gecreëerd. De juwelen kunnen omschreven worden als minimalistisch met een eigen toets.

Elk juweel is een technisch verfijnde creatie met oog voor kwaliteit en detail. De juwelen worden vervaardigd uit 925/1000 zilver, 18k geel, wit of rose goud. Ieder jaar wordt de vaste collectie aangevuld met nieuwe creaties. Naast de vaste collectie werkt Jasmine ook op maat van de klant.

In de lente van 2016 hielp Berchem Creatives (testcase van Creative Cities) haar met een van onze eerste tijdelijke creatieve hub 'Studio Statie', waarin ze samen met creatieveling Julie Seynaeve (Pourkwa Pa) een aantal maanden kon proefdraaien.

Gedurende de maanden mei en juni 2017 deed Jasmine ook mee aan Pop-Up to Date, een initiatief in samenwerking met de Stad Antwerpen en Berchem Creatives in de Statiestraat in Berchem.

Creative Cities vzw