Munchies (Robbe & Katrien)

Kraftbar-2.jpg

Munchies is het bedrijf dat Robbe en Kathleen Werkhoven runnen. Ze leveren brunchpakketten aan huis. Ze willen van het ontbijt een echt feestmaaltijd maken zodat je je dag goed kan beginnen. Mensen bestellen bij Munchies als ze gezellig met hun partner uitgebreid willen ontbijten of als ze een brunch feestje thuis willen organiseren. In hun webshop verkopen ze daarnaast allerlei decoratie artikelen om het brunch feestje volledig aan te kleden!

Waarom zijn jullie gestart? Het idee om ooit zelf iets te starten heeft er altijd wat ingezeten. En vorig jaar tijdens onze huwelijksreis naar Bali, waar zoveel leuke ontbijtplekjes zijn, is het idee voor Munchies ontstaan. Mijn man en ik wilden graag samen ondernemen; met Munchies kunnen we onze skills goed combineren en kunnen we allebei doen wat we graag doen.

Wat kunnen we nog verwachten van Munchies? We zitten niet stil en we zijn volop bezig met nieuwe ideeën en projecten. We willen ook graag nog veel eventjes organiseren zoals we in de zomer hebben gedaan met de “Wake up parties” waarmee we yoga en ontbijt combineren.


Wat is je eigen favoriete recept? Het recept van onze granola. Ik ontbijt zelf bijna elke ochtend met een kom yoghurt met granola. Hieronder vind je mijn recept om ook eens zelf thuis granola te maken. Robbe is de keukenprins in huis. Handig!


Wat is jouw mening over de huidige health/superfoods/fit trend? Ik vind een goede balans in je eetpatroon het belangrijkste. Wij willen vooral dat mensen genieten van ons eten. Wij gebruiken ook enkele superfoods in onze gerechten omdat ze een mooie aanvulling zijn op je eetpatroon. Maar ik ben ervan overtuigd dat je met voldoende groenten en fruit al heel ver komt. En ik sta
achter de trend “strong is the new skinny”.

Favoriete quote: “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

Tips heb jij voor startende ondernemers? Een groot netwerk uitbouwen, iets kiezen dat je met passie doet en niet vanaf het begin een af product willen hebben. Start met een idee maar pin je er niet op vast. Wees flexibel om je product nog gaandeweg bij te schaven.

Munchies heeft kunnen proefdraaien in tijdelijke creatieve hub Kraftbar in de Statiestraat in de lente van 2017, waarin ze samen met creatieveling Joana Rossi van Atelier Rojo hun lekkernijen aanboden.

Creative Cities vzw