King of Pong Social Club

KING OF PONG SOCIAL KLUB — DRIEKONINGENSTRAAT 88
In de voormalige supermarkt Peeters-Govers vond je de afterwork hotspot van Berchem. Pingpongtafels op losse schroeven, knotsgekke spelregels en coole events. Ook als je niet kon pingpongen, kon je je hier rot amuseren!

Van je hobby je uitgaansleven maken, dat is wat King of Pong doet in de Social Klub, de Antwerpse pop-uplocatie van de Pingpong club. Ze toverden een leegstaande supermarkt om tot een pingpongwalhalla, met tafels in alle vormen en maten.

De King of pong club ontstond een aantal jaren geleden in de kantoren van Undefined, een Antwerps creatief bureau, als een manier om zich te ontspannen tussen opdrachten door. "Na een tijdje begonnen we samen met een interieurdesigner onze eigen tafels te ontwerpen, en sindsdien
is de bal - letterlijk- aan het rollen gegaan". Ze begonnen King of Pong toernooien te organiseren op allerlei pop-up locaties, zoals Bar Gloed in de A-tower en Contrair op Het Eilandje, en sleurden hiervoor tafels in alle vormen en maten aan. Een grote ronde tafel, eentje in de vorm van een halfpipe of een glow-in-the-dark exemplaar: dit is pingpong zoals je het nooit eerder zag.

Glow in the dark pingpong toernooi in Contrair

In mei en juni 2017 had de club een eigen clubhuis, een pop-upbar in een leegstaande supermarkt, waar ze thema-avonden organiseren, waar dj's spelen en groepen zoals Borokov Borokov optreden. Je kon er terecht voor lekkers uit de volkskeuken of voor een drankje - zo stond club-mate op de kaart! - én waar je vooral heel veel pingpong kon spelen. Alvast een sportiever avondje uit dan gewoon op café zitten!

King of Pong Social Klub was in mei en juni 2017 te vinden van donderdag tot zondag in de Driekoningenstraat 88, Antwerpen-Berchem, binnen het kader van Pop-Up to Date, een initiatief van de Stad Antwerpen en Berchem Creatives.

Creative Cities vzw