Lulu's Tribal Kitchen (Lulu & Bob)

lulu_lbob-21.jpg

  

Met Lulu’s tribal kitchen proberen Bob Staal en Landimliu Pheiga Gangmei (Lulu) zowel het noord-oosten van India als de Naga tribe wat meer bekendheid te geven, deze regio is voor Indiers zelf ookvaak een ongekende keuken/gebied. Ze serverenin België een blend van zowel Indiase gerechten als echte tribal variatie.

Lulu behoort tot de Rongmei/Kabui Naga stam die zich situeert in het noord oosten van India (tussen Bangladesh en Myanmar) en is geboren in Imphal / Manipur, ze heeft nog 4 zussen en 3 broers.Altijd haantje de voorste en deinst nooit terug voor een uitdaging. Ze is een geboren leider en avonturier. Als ze haar gedachten ergens op zet dan komt het er ook van!

Bob Komt van een boeren/vakbonds achtergrond (moeder/vader), geboren in Genk. Na vele verschillende jobs en heel wat gereis door Azie, al enkele jaren gebeten door de ondernemersmicrobe…

Wat drijft ons om te ondernemen?

- De zelfstandigheid ( door dit te doen kunnen we als we willen naar India voor lange periode)

- Werkelijkheid maken van dromen en ideeën

- Liefde en passie

- Meer awareness creëren rond noord oost india

Onze passie:

- Mensen helpen

- Projecten uit de grond stampen

- Out of the box denken

- Koken

We waren op zoek naar een manier om regelmatig terug naar India te kunnen gaan. Zelf verkocht ik enkele jaren voordien af en toe kleren op festivals, dat liep niet heel vlot.. maar gegeten werd er altijd!  Lulu is een cursus restaurateur begonnen, met de kennis van haar keuken en nu ook de franse keuken zijn ze eerst begonnen met bij mensen thuis te koken. Kort daarna stonden ze op ons eerste festival in Genk, very basic, maar wel cool! Een toog gemaakt uit paletten, de tentzeilen laten bedrukken met fotos van bij lulu thuis een 4 pits gasvuur,…

Waarom een tijdelijke vaste plek nu in Toko139? Het lijkt ons erg plezant om op een vaste plek te werken.  Zo kunnen we stilletjes aan een netwerk aan klanten/vrienden opbouwen. Het geeft ook de mogelijkheid om nog creatiever uit de hoek te komen.

Wat hopen jullie eruit te halen?

- extra ervaring

- Noord oost India nog meer op de kaart zetten

- een leuke winter

- tevreden klanten

Wat is het meest positieve aan jullie project?

- ondernemerschap

- out of the box denken

- happy customer

- leuke feedback

- feedback vanuit india

Wat zijn de pitfalls?

- onzekerheid

- er komt zoveel meer bij kijken dan enkel koken

- cashflow

Is het maar een experiment of willen jullie ooit een vaste plek ipv of in combinatie met food truck?

We willen zeker in India een of meerdere vaste plaatsen openen, misschien in België ook als het goed mee valt. Waarschijnlijk wel in combinatie met de foodttruck.

Vanaf oktober 2017 zijn de lekkernijen van Lulu's Tribal Kitchen te vinden in de coworking-space Toko139 van Creative Cities in de Statiestraat 139 in Antwerpen-Berchem.

 

  

Creative Cities vzw