MCLX

In deze creatieve hub in de Statiestraat (mei-jun 2017) konden muziekfanaten en culturele avonturiers hun hart ophalen. Naast een platenverkoop organiseerde MCLX ook akoestische sessies, filmvertoningen en artist talks.

MCLX is een project dat is ontstaan vanuit een vriendenkring die zich in de culturele sector begeeft, hetzij als bezoeker of als professional. Een voorliefde voor muziek in al zijn verschillende vormen, toepassingen en genres is één van de basisbeginselen van de groep. Met het concept willen we jongeren de kans geven zich te ontplooien binnen een bredere culturele context. Vermits mainstream cultuur reeds alom vertegenwoordigd is, is ons doel om de rijke underground en allerhande niches via ons platform in de kijker te stellen.

BASISELEMENTEN VAN DE POP-UP:

  • Het aanbieden van vrijblijvende werkplekken voor creatives (en bij uitbreiding andere sectoren) gedurende werk uren. Aan democratische prijzen kunnen er gezonde en ecologisch verantwoorde dranken en snacks genuttigd worden.
  • Het aanbieden van muziek (vinyl, cd, cassette) vanuit een alternatief en underground perspectief. Op deze manier dient MCLX een plek van ontdekking te worden waar minder voor de hand liggende projecten, op zowel lokale als internationale basis, een platform krijgen. Dit zou onder voorbehoud ook kunnen worden verruimd naar andere disciplines (beeldende kunst, mode, film).
  • Als thuisbasis fungeren voor een nieuw online cultuur magazine (onder dezelfde noemer) waarin op een vernieuwende manier naar muziek en bij uitbreiding cultuur wordt gekeken.
  • Het organiseren van zowel tijdelijke als langlopende culturele projecten zoals vernissages, filmvoorstelling en lezingen uit de Antwerpse onderstroom.
  • Het organiseren van akoestische concerten, in-stores en luistersessies waar de Antwerpse jeugd gratis nieuwe muziek kan ontdekken.

Het project ontstaat uit een nood in Antwerpen aan een laagdrempelig doch kwalitatief culturele aanbod voor jongeren. MCLX wil de thuishaven zijn voor de steeds groeiende alternatieve en creatieve gemeenschap.

Creative Cities vzw