Walrus & Vlinder (Saskia)

Pop up to Date - Walrus-3.jpg

Walrus & Vlinder is te vergelijken met een speelfabriek. 'I won’t grow up' is ons lijflied.  We bieden duurzaam speelgoed( een klein deeltje zelfgemaakt), een eigen kinderjuwelen-collectie en in een handomdraai betoveren we de kinderkamer in een magische plek. We organiseren workshops speelgoed maken voor ouder en kind. De noodzaak van spelen wordt zo vergeten in deze digitale tijd. Speel met uw kinderen ,speel zelf. Wie speelt blijft langer leven! Ze vulden één van de kleurrijkste pandjes in tijdens de Pop-Up-to-Date van mei en juni 2017 in de Statiestraat in Berchem. Meer info op www.walrusenvlinder.be

Van opleiding is de oprichtster Saskia Van Wesemael juweel-ontwerpster. In het verleden ontwierp zij voor Stephan Schneider , Dries Van Noten en voerde technische productie uit voor Walter Van Beirendonck.  Al gauw bleek dat Saskia Van Wesemael haar ei niet kwijt kon in de wereld van de volwassenen. Er volgde een studie Animatiefilm en underground projecten voor kindertheater. Brood op de plank komt er met kunstwerkjes voor etalages in de zaken Wouters & Hendrix , Apotheek Solie , Kapsalon Kaprijke. Momenteel heeft Walrus & Vlinder een webshop met speelgoed en zelfgemaakte kinderjuwelen . We gaan zelfs de uitdaging aan om zelf speelgoed te maken.

Ook de kinderkamer pakken wij met plezier aan zodat zoon en dochterlief kunnen slapen in een fantastische kamer. Om onze missie 'speel met je kind!' te verspreiden organiseren we workshops speelgoed maken voor ouder en kind. ( dit gebeurd met tuin, huis, keuken materiaal). Ten eerste is het heerlijk om samen aan iets te werken en als je vervolgens een speelgoedje mee naar huis kan nemen, waar je eindeloos mee kan spelen, kan het niet meer stuk.

Creative Cities vzw