Lapland (Annelies)

Annelies van Lapland.

Annelies van Lapland.

Creatieveling Annelies Van Valckenborgh is de creatieve geest achter het label Lapland. Lapland maakt tassen, toiletzakken en kussens met textiel uit De Kringwinkel Antwerpen. Zorgvuldig uitgezochte stoffen krijgen een tweede leven. Annelies verzamelt lappen stof.

De kwaliteit, de textuur en de kleuren ervan zijn bepalend voor het idee, dat langzaam vorm krijgt in haar hoofd. Zodra de krijtlijnen van het idee imaginair zijn uitgetekend, zet Annelies ze secuur in elkaar. Zo komt het dat de lap de creatie schept. En Annelies zag dat het goed was. Alsof het zo altijd heeft moeten zijn.

Annelies is één van de 17 creatievelingen uit onze laatste lichting wiens creaties je kan bewonderen van 3 september tot 15 december 2018 in onze creatieve hub TOKO139 (Statiestraat 139, Antwerpen-Berchem)


Creative Cities vzw