BeHuman (Jaouad)

BeHuman vzw

BeHuman vzw

Jaouad Alloul, een kielse rat met roots uit Marokko heeft een zoete achtergrond als patissier. Hij nam zijn eerste grote stapjes op het podium als Drag Queen, hiermee wakkerde hij zijn liefde voor performen aan. Na zijn deelname in 2013 aan The Voice van Vlaanderen met Alex Callier als coach, had hij de smaak en de drive te pakken.

Ondertussen is hij theatermaker, zanger en performer. Met zijn korte solo Zeemeermin (2017) tourt hij langs Vlaamse en Brusselse scholen om taboes te doorbreken rond gender, religie, cultuur en seksualiteit. Samen met Nyira Hens richtte hij de vzw BeHuman op. Met het project Stadsnomaden geven ze workshops rond emotie en expressie aan jongeren, thuislozen en gevangenen.

“Onderwerpen als gender, religie, cultuur en seksualiteit hebben mij altijd al gefascineerd. Als artiest vind ik het belangrijk om die onderwerpen niet van elkaar te isoleren, maar juist met elkaar te verbinden. Ik wil theater creëren met een maatschappelijke boodschap die niet in conflict wil gaan of shockeren, maar een empatisch gevoel van medeleven opwekt bij het publiek. Daarvoor combineer ik graag verschillende disciplines.”

Luister naar Jaouad op SoundCloud . Volg J.a.o.u.a.d. op Instagram. Of beter nog, kom hem live zien in zijn performances: stay tuned on Facebook!

Jaouad is een Berchem Creative die regelmatig deelneemt aan onze workshops en coachingsessies in onze creatieve hub TOKO139.


Creative Cities vzw