D.A.S. (Ghalid)

DAS models.jpg

D.A.S. Dead Artist Society

Ghalid Mettioui is opgegroeid in een buitenwijk van Antwerpen en altijd gefascineerd geweest door straatcultuur, kunst en mode.  Na een waanzinnig parcours als danser, tekenaar en fotograaf vond Ghalid zijn passie in D.A.S wat staat voor Dead Artist Society, een label dat gelooft in het brengen van kunst op straat in plaats van kunst in een museum. 

D.A.S vraagt debuterende kunstenaars om een eerbetoon te maken aan een van hun overleden idolen in kleding en accessoires. In ruil daarvoor promoot D.A.S de artiest op hun website en sociale media.

Ghalid gelooft via D.A.S. in het teruggeven aan de maatschappij door middel van liefdadigheid. Voor elk verkocht item gaat een percentage van de opbrengst naar Musicians Without Borders. De baseline van D.A.S. is dan ook Wear in Peace.

We selecteerden Ghalid in het voorjaar van 2018 reeds voor een mentorprogramma in het kader van onze transnationale samenwerking met het EOI European Coworking project waar hij zijn business plan kon uitwerken.

D.A.S. is nu ook één van de 17 labels die verkrijgbaar zijn in onze creatieve hub & concept store TOKO 139 van september tot december 2018.

Creative Cities vzw