Nieuwe lichting 2018 (voorjaar, editie 4)

We can do it - The future is female


Berchem Creatives viert kick-off nieuwe lichting 2018 (voorjaar, editie 4) op vrijdag 9 maart, symbolisch na Internationale vrouwendag

De kracht van vrouwen in een multiculturele
samenleving, supergetalenteerd & superdivers.
Pop-up periode: 9 maart – 8 juli 2018

Er is nieuw talent in TOKO139, het ondernemersatelier voor kandidaat-starters in de creatieve industrie. Deze nieuwe lichting is female, en dat zal Berchem geweten hebben. Dat vieren we op onze openingsreceptie op vrijdag 9 maart om 18u, in het mannelijk gezelschap van Mauro Pawlowski die om 20u live zal optreden.

11 straffe madammen.

Wat bindt deze vrouwen? Een grote goesting en can do-mentaliteit, bij de ene door een fysieke handicap, bij anderen versterkt door een migratieachtergrond. Allen hebben ze de kracht om te verbinden:
- Anouk De Prins is trotse ondernemer en bezieler van de Scandinavische kinderkledingwinkel Hejsan Hoppsan;
- Nena Shaw het gezicht van kunstcafé Who’s afraid of red, yellow and blue;
- Ilde Cogen de bezielster van Loodwit, een springplank voor beginnende kunstenaars waaronder Ines Laukkanen;
- Hanne Torfs met Villa Tikkeneike die je laat brunchen aan de gezelligste lange eettafel van Berchem met live muziek;
- Caroline De Ryck, zilver- en goudsmid en de vrouwelijke helft van Zilver-Linde met haar nieuwe collectie HOEKED;
- Begeleiders Iwona Rogowska Widacka en Adriana Kwiatkowska, mentoren in zelfontplooiing en zelfrespect, Agnieszka Korzeniewska en schrijver, blogger, auteur van het boek 'Ik zal je meenemen naar Brussel in de herfst' en Rocio J. Forero B., die het begeleidingstraject 'Me, myself & Belgium', een project dat jongeren (17-21 jr) die zelfstandig wonen begeleidt.


Deze editie wordt geruggesteund door

Marieke Genard, bezieler van Coffee & Coach en loopbaancoach van Werk met Zin, merkmaker Ella Daeleman die tijdens Celebrate the Changemakers elke tweede dinsdag van de maand de rode loper uitrolt voor twee duurzame en sociale ondernemers (slimme sprekers die niet alleen je hart, maar ook je brein doen groeien),

Cédric en Miek van TALENTINDEBUURT, een platform voor lokale ontwerpers en makers dat 10 jaar geleden vanuit de woonkamer begon als gekke hobby en intussen is uitgegroeid tot een ontzagwekkend podium voor meer dan 130 lokale ontwerpers, en tenslotte Nico Peeters van TrashDesign.be die met zijn team nieuwe unieke stukken vervaardigt uit materialen die van de afvalberg gered werden.

Creative Cities vzw