Logos_ESF.png
 
ESF team.jpg

Creative Cities
& Artevelde-Hogeschool

TEAM ESF project: "Social Suburb Startup Guide & FAQ"

Het EUROPEES SOCIAAL FONDS (ESF) investeert in vernieuwende projecten die maatschappelijke uitdagingen op de arbeidsmarkt aangaan. Creative Cities krijgt gedurende 2,5 jaar financiële steun voor een samenwerking met gelijkaardige organisaties in Europa. Marit Ginevro trekt het project in partnership met het departement Bedrijfsmanagement en Allochtoon Ondernemerschap aan de Arteveldehogeschool in Gent. De transnationale partner voor dit project is de EOI Business School die ondertussen meer dan 40 coworking sites heeft gecreëerd in Spanje.

Onderzoekers Katarina Panic en Petra Vijncke werken o.l.v. Karijn Bonne aan een SOCIAL SUBURBAN STARTUP GUIDE om creatief ondernemerschap en sociale integratie te stimuleren.

In dat kader richtten we een KLANKBORDGROEP rond starters met een migratieachtergrond op waar we het verloop en de resultaten aftoetsen met experts uit Vlaanderen (Stebo, fleks.be, UNIZO, Time Lab, Syntra, Starterslabo, Stad Mechelen, Allyens …).

 

European Coworking Network & Mentor Program

TOKO139, CREATIVE CITIES & SPAANSE ESF PARTNER EOI

TOKO139, CREATIVE CITIES & SPAANSE ESF PARTNER EOI

Partner EOI BUSINESS SCHOOL - MADRID

Sinds 1 mei maakt Creative Cities deel uit van het European Coworking Accelerator Network met een sociale impact en mentorprogramma, een ESF-initiatief o.l.v. Eva Curto Izquierdo (EOI Business School, Madrid University Campus).

Creative Cities-medewerker Dana Ginevro staat in voor de transnationale ESF-contacten en vangt twee keer per jaar vier creatieve starters uit Spanje op in onze creatieve hub TOKO139 en laat hen kennismaken met trainingsmodules als “Business Model Canvas”, “Marketing & Sales”, “Finance for entrepreneurs” en “Elevator Pitch", via mentoring van o.a. Jelle Van Roosbroeck (Kadonation, Arteveldehogeschool ARTepreneur), Sofie Smolders (Belgunique.be, Karel De Grote Hogeschool) en An Boone (MONO Masterclass, Arteveldehogeschool ARTepreneur) en Yara Al Adib (From Siria with Love).

Oproep kandidaat-starters: gratis mentoring in Murcia (Spanje), deadline 1/05/18.

GO2WORK: EOI Coworking Netwerk in Spanje

GO2WORK: EOI Coworking Netwerk in Spanje

Het EOI-uitwisselingsproject werkt in beide richtingen, ook Creative Cities stuurt twee keer per jaar kandidaat-starters naar Spanje voor een mentorprogramma dat dit voorjaar in Murcia plaatsvindt.

Drie kandidaat-starters kunnen mee! Hun mentorprogramma, vlucht en overnachting worden door ons vergoed. De training duurt 7 weken, waarvan 3 in Murcia (23/05 - 13/06/18).

Zin om te leren van mentors in een Europees kader? Stel je voor vòòr 1/05/18 met een persoonlijke video (max 2 min.) aan dana@creativecities.be.


Diversiteit is nu eenmaal realiteit. Tijd dat die bonte mix van creatief talent weerspiegelt in de nieuwe lichting creatieve starters.
— marit ginevro, director of creative cities